Jump to content


Photo

Problem with JPLAY with Bubble UPnP and music library on NAS


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Dave2010

Dave2010

    Beginner

  • Members
  • 25 posts

Posted 27 January 2021 - 07:02 PM

Hi all

I have a problem with using Bubble UPnP to find my library on my NAS.

Since yesterday I used an usb3.0 HDD directly connected to the PCs.

Today I reinstall JPLAY give him a new path of the library, on my NAS but Bubble UPnP doesn't see any songs at the path. 

 

Thank you in advance

Davide


  • EugeneFef and ArielNoxia like this

#2 Marcin_gps

Marcin_gps

    JPLAY team

  • Administrators
  • 3,779 posts

Posted 28 January 2021 - 07:32 PM

Hi Davide, 

 

Pleaase see this point in our manual to make JPLAY femtoServer work with NAS: Using JPLAY femtoServer with a NAS

 

Regards, 
Marcin


JPLAY & JCAT Founder


JPLAY FEMTO: a complete network music software player for the most demanding audiophile.

Want to squeeze more from your PC-audio? Hear the difference with JCAT
 

#3 Dave2010

Dave2010

    Beginner

  • Members
  • 25 posts

Posted 11 February 2021 - 02:18 PM

Hi Marcin

 

I make the batch file starting from a txt file with Notepad, then I save the file and renamed it with .bat extension, calling that "Autostart_MapDrive.bat" and put that in startup directory (in fact when I start the PCs it appears for one second in automatic startup).

 

I typed into that file:

 

c:\PsExec64.exe -s net use Z: “\\192.168.1.99\MUSICA” /u:admin (password)

 

The NAS is configured as network drive.

 

Then I reinstalled jplay giving the new folder.

 

When I start the pcs the batch file appears for 1 second and then I stard Bubble UpNp but I can't see the library.



#4 BernieK

BernieK

    Die Hard

  • Moderators
  • 1,035 posts
  • LocationMelbourne

Posted 11 February 2021 - 08:54 PM

Hi Dave2010,

 

What did you specify as the new folder when reinstalling JPLAY?

 

Also check post #85 in the "JPLAY FEMTO NAS Issues Thread": http://jplay.eu/foru...ge-5#entry48172

 

Cheers,

 

Bernie


Control Point: Huawei Mate 20 with 128Gb storage and 6Gb RAM running Bubble UPnP 3.4.18, or Dell Inspiron 15R SE laptop (Windows Server 2019 - Standard Edtion Desktop) with Intel Core i7-3612QM (2.1 GHz), 1Tb 5400 rpm SATA HDD and 16Gb Kingston DDR3 1600 MHz RAM running Upplay 1.4.9 or Audionet-RCP 3.5.0
Control and Audio-PCs: Asus Mini PC PN60 with Intel Core i5 8250U (1.6 GHz), 250Gb Kingston A2000 NVMe SSD (Control-PC) or 480Gb Kingston A1000 NVMe SSD (Audio-PC) and 8Gb DDR4 2400 MHz RAM (both PCs). Both PCs run Windows Server 2019 (Standard Edtion Desktop) in highly optimised GUI mode with command prompt shell for initial setup after which both PCs run headless (no monitor, keyboard or mouse)
Optimization: Fidelizer Pro 8.6, Process Lasso Server Edition 9.8.7.18, MinorityClean 98, Audiophile Optimizer 3.0, and a modified Computer Audio Design Desktop Services Killer script that terminates other Windows Services and Background Processes. All optimization steps described in my Guide for Optimizing WS2019 in a Dual or Single PC JPLAY Femto-Based System (updated 12 Feb 2021): (https://drive.google...iew?usp=sharing)

Renderer: JPLAY FEMTO 7.0D UPnP Renderer (Alternative version), Server: JPLAY 7.0D femtoServer, File Manager: Q-Dir 9.2.1.0, Library Manager: JRiver MC 27.0.15
JPLAY Settings: Playing via: KS; Engine: ULTRAstream; Bitstream: Native; Bitperfect Volume: OFF; DAC Link: 500; XtreamSize: 1000; Throttle: ON; Hibernate Mode: ON
Equipment Configuration: Control Point Phone / Laptop > WiFi > Control-PC > 1m SUPRA Cat 8 Ethernet Cable > Audio-PC > 3m Chord C-USB Cable > Luxman DA-06 > Chord Chamaleon Plus XLR cables > Luxman L-505uxII  > DIY speaker cables (Tycab PVC doubly insulated 11 AWG OFC wire, TechFlex braid, Neotech Banana/Spade connectors) > Bryston PX-1 external crossovers > DIY speaker cables (as before) > Bryston Model T Signature Speakers
Music Storage: Main Library: ext 10Tb Seagate HDD/Hub+3Tb Seagate HDD (0.5m Avencore Premium USB 3.0 cables connect the HDDs to each other and to the Control-PC); Backup: 2 ext 6Tb Seagate HDDs (x2)


#5 Dave2010

Dave2010

    Beginner

  • Members
  • 25 posts

Posted 17 February 2021 - 11:32 AM

Hi BernieK, the command works and appears the task is successfully created but nothing happens then.



#6 Dave2010

Dave2010

    Beginner

  • Members
  • 25 posts

Posted 17 February 2021 - 11:44 AM

I tried with this

 

schtasks /Create /RU SYSTEM /SC ONSTART /RL HIGHEST /DELAY 0000:10 /TN JPLAY_NAS_MAP /TR "net use Z: \\<NAS_IPaddr>\<Dir> /user:WORKGROUP\<username> <password> /persistent:no"

 

I change:

 

Z: \\<NAS_IPaddr>\<Dir>

 

<username>

 

<password>



#7 Dave2010

Dave2010

    Beginner

  • Members
  • 25 posts

Posted 17 February 2021 - 11:47 AM

Do I have to keep < > or I have to remove them?



#8 Dave2010

Dave2010

    Beginner

  • Members
  • 25 posts

Posted 17 February 2021 - 01:36 PM

Now It works! Resolved! :D 


  • Marcin_gps likes this

#9 BernieK

BernieK

    Die Hard

  • Moderators
  • 1,035 posts
  • LocationMelbourne

Posted 18 February 2021 - 12:31 AM

Good to hear you worked it out!


Control Point: Huawei Mate 20 with 128Gb storage and 6Gb RAM running Bubble UPnP 3.4.18, or Dell Inspiron 15R SE laptop (Windows Server 2019 - Standard Edtion Desktop) with Intel Core i7-3612QM (2.1 GHz), 1Tb 5400 rpm SATA HDD and 16Gb Kingston DDR3 1600 MHz RAM running Upplay 1.4.9 or Audionet-RCP 3.5.0
Control and Audio-PCs: Asus Mini PC PN60 with Intel Core i5 8250U (1.6 GHz), 250Gb Kingston A2000 NVMe SSD (Control-PC) or 480Gb Kingston A1000 NVMe SSD (Audio-PC) and 8Gb DDR4 2400 MHz RAM (both PCs). Both PCs run Windows Server 2019 (Standard Edtion Desktop) in highly optimised GUI mode with command prompt shell for initial setup after which both PCs run headless (no monitor, keyboard or mouse)
Optimization: Fidelizer Pro 8.6, Process Lasso Server Edition 9.8.7.18, MinorityClean 98, Audiophile Optimizer 3.0, and a modified Computer Audio Design Desktop Services Killer script that terminates other Windows Services and Background Processes. All optimization steps described in my Guide for Optimizing WS2019 in a Dual or Single PC JPLAY Femto-Based System (updated 12 Feb 2021): (https://drive.google...iew?usp=sharing)

Renderer: JPLAY FEMTO 7.0D UPnP Renderer (Alternative version), Server: JPLAY 7.0D femtoServer, File Manager: Q-Dir 9.2.1.0, Library Manager: JRiver MC 27.0.15
JPLAY Settings: Playing via: KS; Engine: ULTRAstream; Bitstream: Native; Bitperfect Volume: OFF; DAC Link: 500; XtreamSize: 1000; Throttle: ON; Hibernate Mode: ON
Equipment Configuration: Control Point Phone / Laptop > WiFi > Control-PC > 1m SUPRA Cat 8 Ethernet Cable > Audio-PC > 3m Chord C-USB Cable > Luxman DA-06 > Chord Chamaleon Plus XLR cables > Luxman L-505uxII  > DIY speaker cables (Tycab PVC doubly insulated 11 AWG OFC wire, TechFlex braid, Neotech Banana/Spade connectors) > Bryston PX-1 external crossovers > DIY speaker cables (as before) > Bryston Model T Signature Speakers
Music Storage: Main Library: ext 10Tb Seagate HDD/Hub+3Tb Seagate HDD (0.5m Avencore Premium USB 3.0 cables connect the HDDs to each other and to the Control-PC); Backup: 2 ext 6Tb Seagate HDDs (x2)


#10 alain

alain

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 431 posts

Posted 18 February 2021 - 03:17 PM

so you keep <> ?

could you paste the line you entered for see the model?

Strange that things looks so complicated for a software just see a NAS that windows can see.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users