Jump to content


Photo

JCAT NET Card FEMTO


  • Please log in to reply
277 replies to this topic

#221 taxman2

taxman2

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 518 posts
  • LocationSofia, Bulgaria

Posted 29 November 2018 - 04:09 PM

Congratulations ALIEN! Very nice indeed.


  • Marcin_gps likes this

Furman Elite 10i (power conditioner), JPlay Femto, Audiophile Optimizer, Process Lasso Pro, Fidelizer Pro, 2 x fanless mini PC, Control PC - WS 2019 core -16GB RAM, Audio PC - WS 2019 core 8GB RAM, JCAT USB Card, 2 x JCAT Femto Net Cards, 3 x 100VA Ultra Low Noise LPS, JCAT Isolator, SU-1 with external LPS, Gustard X-20 (modified), Audia Flight Pre Mk III (dual mono class A preamp), Audia Flight FL50 Mk IV(dual mono class A amplifier), Focal Electra 1008BE;


#222 yhajtko

yhajtko

    Beginner

  • Members
  • 18 posts

Posted 29 November 2018 - 11:12 PM

Hi Yuri, 

 

Are you able to set a static IP on the Antipodes server? 

 

Antipodes has an IP set already by default. I don't think you can change it. Here is the screenshot of the management portal which is myantipodes.com and it references this IP address.

 

192.168.2.29

*won't allow me to add screenshot in here*



#223 yhajtko

yhajtko

    Beginner

  • Members
  • 18 posts

Posted 29 November 2018 - 11:39 PM

Yuri, can you please try with the method described in this post?

#45262

 

Just tried this guide. With no success. Manually changing the TCP/IP V4 settings on ethernet #2 port (JCAT i350 port connected to my switch) results in no more connection to the internet so had to return to obtain IP address automatically. Ethernet #3 (2nd port on JCAT i350 which is connected to the LAN port of my antipodes) I changed the IP settings according to the guide and still the same thing - I can access myantipodes.com but it won't let me connect to the portal to manage my actual antipodes settings (which are on 192.168.2.29).

 

j13q06.jpg



#224 Marcin_gps

Marcin_gps

    JPLAY team

  • Administrators
  • 3,118 posts

Posted 30 November 2018 - 11:08 AM

Just tried this guide. With no success. Manually changing the TCP/IP V4 settings on ethernet #2 port (JCAT i350 port connected to my switch) results in no more connection to the internet so had to return to obtain IP address automatically. Ethernet #3 (2nd port on JCAT i350 which is connected to the LAN port of my antipodes) I changed the IP settings according to the guide and still the same thing - I can access myantipodes.com but it won't let me connect to the portal to manage my actual antipodes settings (which are on 192.168.2.29).

 

j13q06.jpg

 

Changing IP of network connection to the switch is not needed. 

What is the IP address of 2nd port which connects to the antipodes - please send screenshot of TCP ip v4 settings (click more reply options to attach a picture)



#225 yhajtko

yhajtko

    Beginner

  • Members
  • 18 posts

Posted 01 December 2018 - 04:51 AM

IP address is 192.169.2.1

 

243npg8.jpg



#226 Marcin_gps

Marcin_gps

    JPLAY team

  • Administrators
  • 3,118 posts

Posted 01 December 2018 - 10:48 AM

It seems you did not follow the manual:

Go to Control Panel - Network and Sharing Center - Change adapter settings. Now, in the network controller that will be connected to your streamer, click to Proprieties and go to TCP/IPv4 protocol. Then, click Use the following IP address and click Advanced. That's the screen:

 

20160517090422.jpg

 

3) Once you did this and click Advanced, you'll see a screen that allows to add various IP adresses. You'll add two, exactly in this order: first, 192.168.137.1 and subnet mask 255.255.255.0; second, 192.169.2.1 and subnet mask 255.255.255.0. Look at this picture:gif.gif  Sem título2.bmp  571.93KB   36 downloads. Remember that the IP numbers must be exactly in this order and, when you click OK, in General screen (showed above) the number 192.168.137.1 must be shown.

 

4) Then go to Properties of the network adapter which is conencted to your router (internet)  -> Sharing Tab and Check the "Allow other network users to connect through this computer's Internet connection" box. Click Apply to save your changes.

aid1400155-v4-728px-Share-an-Internet-Co

 

5) Restart PC

 

 



#227 yhajtko

yhajtko

    Beginner

  • Members
  • 18 posts

Posted 01 December 2018 - 04:46 PM

In the screenshot i sent you, I was trying something different as I tried the guide and it didn't work before. I tried the guide now again with your numbers but now the server doesn't show up on myantipodes.com

 

9znc4i.jpg



#228 Marcin_gps

Marcin_gps

    JPLAY team

  • Administrators
  • 3,118 posts

Posted 01 December 2018 - 06:45 PM

Then I don't know what the problem is ;(

Other options are: network bridge and DHCP server. I believe you've tried the latter one already. 

If that fails you will have to use a network switch or router between the PC and the Antipodes. 



#229 yhajtko

yhajtko

    Beginner

  • Members
  • 18 posts

Posted 01 December 2018 - 06:57 PM

I will try some more experimenting. Will have to do some trial and error and problem solving and maybe I can figure out something with the DHCP server. If not, I will just use the ocxo switch. It works on there.

#230 ho5456

ho5456

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted 21 December 2018 - 05:48 PM

Hi.  I have just one pcie x4 slot in my single PC (NUC7). Actually it's a M.2 (m key) slot requiring a PCIe riser/extension cable.  Would you recommend to fill that with your network or usb card? 

 

FYI, it has one LAN and wireless NIC, and the latter is currently selected for FEMTO -> router -> remote PC (upplay).

 

 

Thanks  :)


Sources: nuc7i7DNHE x2, Gustard U16, RME ADI-2 DAC, Technics SP10.  (Pre)Amps: Dave Slagle AVC, Denon PMA-1600ne, Transducers: Tannoy Berkeley (HPD 385A), JBL L96/ LSR25P/ 6328P. SVS SB12-NSD, Beyer DT250 (250ohm)/ DT1990/ Echo TDS-16 (ortho)  Power: ATL balanced power Isolation Transformer, ATL starquad AC cables, various PSU's. LT3045, LT1963 etc.

music is love 


#231 Marcin_gps

Marcin_gps

    JPLAY team

  • Administrators
  • 3,118 posts

Posted 21 December 2018 - 06:12 PM

Hi.  I have just one pcie x4 slot in my single PC (NUC7). Actually it's a M.2 (m key) slot requiring a PCIe riser/extension cable.  Would you recommend to fill that with your network or usb card? 

 

FYI, it has one LAN and wireless NIC, and the latter is currently selected for FEMTO -> router -> remote PC (upplay).

 

 

Thanks  :)

Yes, this one

 

jcat-net-card-intel-nuc.jpg?resize=750%2


  • ho5456 likes this

#232 yhajtko

yhajtko

    Beginner

  • Members
  • 18 posts

Posted 26 December 2018 - 05:04 PM

Hi guys,

I figured out a solution finally to my problem of getting the net femto reclocked signal going out to my antipodes.

Using win10pc as roon core. All ethernet cables connected to an ocxo switch. Then setting up my antipodes ex as a networked device/bridge/end point in roon. Now the sound data goes through the net card and sent back to switch/antipodes. :)))

I also forgot antipodes has a 2nd Ethernet port for direct Ethernet but it works now on both ports :)

Merry Xmas.
  • Marcin_gps and Thuan like this

#233 MINORISUKE

MINORISUKE

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 posts
  • LocationDE

Posted 30 December 2018 - 03:26 PM

The NET Card FEMTO users who use Windows10 1809 or Windows Server 2019 should install the latest PROWinx64 driver 23.5 (06 Dec).

The release note says it supports 1809.


  • Marcin_gps and Thuan like this

#234 Thuan

Thuan

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,412 posts
  • LocationCalifornia

Posted 30 December 2018 - 04:37 PM

Thanks Minorisuke.
WS2019 Datacentercor 10.0.17763.437, dualPC, AO3 Beta 38 - 1A/2D, JPLAY Femto - KS/US/1000Hz/Hibernate, Fidata/BubbleUPnP.

#235 Nobudy

Nobudy

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 31 January 2019 - 05:58 PM

With this new driver you get a very nice control interface for core install to change nic settings

 

 

https://downloadcent...k?product=59062

Attached Files


  • Marcin_gps, Tomslin and FelipeRolim like this

I'm listening to the music , not gear
Sound says more than numbers


#236 taxman2

taxman2

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 518 posts
  • LocationSofia, Bulgaria

Posted 01 February 2019 - 08:46 AM

I did try it. Could not assign port 48168. It is probably a glitch in the interface. So, I've rolled back to the previous.


Furman Elite 10i (power conditioner), JPlay Femto, Audiophile Optimizer, Process Lasso Pro, Fidelizer Pro, 2 x fanless mini PC, Control PC - WS 2019 core -16GB RAM, Audio PC - WS 2019 core 8GB RAM, JCAT USB Card, 2 x JCAT Femto Net Cards, 3 x 100VA Ultra Low Noise LPS, JCAT Isolator, SU-1 with external LPS, Gustard X-20 (modified), Audia Flight Pre Mk III (dual mono class A preamp), Audia Flight FL50 Mk IV(dual mono class A amplifier), Focal Electra 1008BE;


#237 Nobudy

Nobudy

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 01 February 2019 - 10:51 AM

of course there is,
just read it properly

 

Low Latency interrupts port

Low Latency interrupts


I'm listening to the music , not gear
Sound says more than numbers


#238 MINORISUKE

MINORISUKE

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 posts
  • LocationDE

Posted 01 February 2019 - 12:45 PM

I did try it. Could not assign port 48168. It is probably a glitch in the interface. So, I've rolled back to the previous.

Have you enabled LLI port-based first?



#239 taxman2

taxman2

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 518 posts
  • LocationSofia, Bulgaria

Posted 01 February 2019 - 02:25 PM

Yes, low latency interrupt is not working. What is LLI port base? 


Furman Elite 10i (power conditioner), JPlay Femto, Audiophile Optimizer, Process Lasso Pro, Fidelizer Pro, 2 x fanless mini PC, Control PC - WS 2019 core -16GB RAM, Audio PC - WS 2019 core 8GB RAM, JCAT USB Card, 2 x JCAT Femto Net Cards, 3 x 100VA Ultra Low Noise LPS, JCAT Isolator, SU-1 with external LPS, Gustard X-20 (modified), Audia Flight Pre Mk III (dual mono class A preamp), Audia Flight FL50 Mk IV(dual mono class A amplifier), Focal Electra 1008BE;


#240 Nobudy

Nobudy

    Die Hard

  • Members
  • PipPipPip
  • 214 posts

Posted 01 February 2019 - 02:46 PM

!!

Attached Files


I'm listening to the music , not gear
Sound says more than numbers





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users